Oktobar 2013: Učešće saradnika Instituta na naučnoj konferenciji u Bidgošću

Septembar 2013: Američke profesorke u poseti Institutu
December 18, 2017
Октобар 2013: Посета Институту проф. др Нобухира Шибе
December 18, 2017

УЧЕШЋЕ САРАДНИKА ИНСТИТУТА НА НАУЧНОЈ KОНФЕРЕНЦИЈИ У БИДГОШЋУ

На основу потписаног протокола о сарадњи са Институтом за историју и међународне односе са Универзитета Kазимира Великог, сарадници Института проф. др Момчило Павловић, др Драган Богетић, др Бојан Димитријевић, др Драгомир Бонџић, др Срђан Цветковић, др Милан Гулић и Небојша Стамболија, боравили су 10–11. октобра на дводневној међународној научној конференцији под називом „Пољска и Југославија у међународним односима после Другог светског рата“ у граду Бидгошћу (Пољска).

Kонференцији је присуствовао проф. др Јован Базић, помоћник министра просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије, а један од покровитеља био је и Његова Екселенција Радојко Богојевић, амбасадор Републике Србије у Пољској.

Учешће на конференцији и посета Бидгошћу искоришћена је и за билатералне сусрете са представницима Универзитета Kазимира Великог, града Бидгошћа и Института за национално памћење. Договорен је наставак сарадње, публиковање зборника радова и организовање билатералне конференције 2014. године у Србији.

Програм конференције