Ово је званична презентацијa Института за савремену историју

Институт за савремену историју (ИСИ) је научно-истраживачка организација. Од свог оснивања, ИСИ је посвећен научном сазнавању и унапређивању разумевања недавне прошлости кроз научно истраживање политичке, друштвене, економске и културне историје српског и југословенског друштва у југословенском, балканском, европском и светском контексту.

ИСИ реализује делатност у складу са својим програмом кроз пројекте и научну сарадњу, са институцијама и појединцима у земљи и свету, које се баве сличном делатношћу. Резултате свог рада представља кроз издавачку делатност, организовање научних и стручних скупова, семинара и едукативних активности, као и кроз објављивање часописа Историја 20.века. Укупна научна сазнања створена радом великог броја водећих историчара у земљи су у сваком тренутку доступна научној и широј јавности. Као научници настојимо да померамо границе сазнања, а као историчари да служимо истини.

Институт тренутно има 27 стално запослених, 25 у научном сектору, 2 у администрацији. Научни сектор чине сарадници, међу којима је 21 доктор наука, 2 магистра и 2 докторантa.

Смештен на Тргу Николе Пашића 11, на четвртом спрату старе зграде Привилеговане аграрне банке, Институт омогућава приступ богатој библиотеци и документационом центру.

Проф. др Момчило Павловић